Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Arcadia, in situ


Το Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας
σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης

Arcadia, in situ

της Ειρήνης Γκόνου και του Μίλτου Παντελιά

την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009, ώρα 12:30

Συγκρότημα ΔΡΥΑΔΕΣ
Λεβίδι Αρκαδίας
Τηλ.: +30 2796029019

Διάρκεια έκθεσης έως 15 Μαρτίου

4 σχόλια:

no reply είπε...

Θα πρεπει να το κανονισω καπως διαφορετικα γιατι εκθεση δεν νομιζω να καταφερω να δω ... καλη επιτυχια!

ritsmas είπε...

Αχ , και να σκεφθείς είμαι Αρκάς και κάθε φορά που διαβάζω ότι κάτι τρέχει στην Αρκαδία συγκινούμαι. Θα βρω ένα κείμενο μου να σου το περάσω. Είσαι από το Λεβίδι ;
Δεν έχει σημασία.Ευχές πολλές των Χριστουγέννων ευχές.

shirine nour είπε...

Δεν είμαι από την Αρκαδία την σημερινή, ανακάλυψα όμως με μεγάλη μου χαρά ότι ό τόπος καταγωγής μου η Μέλπεια Μεσσηνίας κατα τον Παυσανία ήταν αρκαδική και μάλιστα σε πολύ geopolitique σημείο κοντά στο Λύκαιο όρος, την Λυκόσουρα κλπ.
Πολύ χαίρομαι που είμαστε συντοπίτισες!!!
Το concept της έκθεσης είναι "στα στα βήματα του Παυσανία". Διαβάζοντας το υπέροχο αυτό οδοιπορικό κρατήσαμε κάποια του σημεία και τα δουλέψαμε. Η έκθεση βγήκε παίζοντας μέσα σε μια πολύ θετική αύρα και στήθηκε πολύ ωραία στο μουσείο. Αν είναι ο δρόμος σου, θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω τις εντυπώσεις σου.

shirine nour είπε...

Το concept της έκθεσης:


..Ακολουθώντας το οδοιπορικό του Παυσανία, του μεγάλου “ανθρωπολόγου” του 2ου μ.Χ αιώνα, περιπλανηθήκαμε στην Αρκαδία των αρχέγονων μύθων,τις ιεροτελεστίες, τους βωμούς και τα απαγορευμένα ιερά, τις ιστορίες και τα ήθη των αχαίων Αρκάδων.
Η δική μας αποτύπωση: κάτι ανάμεσα σε carnets de voyage και “αrχαιολογικό παιχνίδι”, ψάχνοντας εκεί-εδώ για την τοπική-ουτοπική “ευδαίμονα” Αρκαδία.