Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

η ζύμη της πίτσας που άρεσε στον στέφανο


125 γρ. άσπρο αλεύρι
125 γρ. μαύρο αλεύρι
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
200 cl νερό χλιαρό
1 σακουλάκι ξερή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού πάστα ελιάς ή άλλως tapenade
κατά προτίμηση μαύρη.

σ' ένα μικρό μπολάκι βάζουμε το νερό και την ξερή μαγιά
που μετά από 10 λεπτά ανακατεύουμε μέ ένα πηρούνι.

μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπόλ ανακατεύουμε τα αλεύρια το αλάτι και την ζάχαρη
φιάχνουμε το γνωστό λακάκι που μέσα θα γεμίσει με την μαγιά και την πάστα ελιάς.

πλάθουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει μια ωραία μπάλα και να μην κολάει στα χέρια.

βάζουμε τη στρογγυλή ζύμη πάλι μέσα στο μπολ, την σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα και την αφήνουμε για μία με δύο ώρες σε ζεστό μέρος-το μπαλκόνι που βλέπει ο ήλιος είναι μιά χαρά.

το διάστημα που φουσκώνει η ζύμη ετοιμάζουμε ότι πρόκειται να βάλουμε μέσα.

ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αφού ξαναδουλέψουμε ελαφριά την φουσκωμένη ζύμη, την ανοίξουμε σε πολύ λεπτό φύλο με τον πλάστη, και την γεμίσουμε με ότι μας αρέσει.


http://www.marieclairemaison.com/diaporama,200087,41629.asp?ggn=41629&diapo=0

Δεν υπάρχουν σχόλια: