Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

πίκλες



Πιπεριές τουρσί

Πλένουμε τις πιπεριές, αν είναι μεγάλες αφαιρούμε τους σπόρους και τις τοποθετούμε τη μια δίπλα στην άλλη σε ένα αποστειρωμένο βάζο.
Ετοιμάζουμε το ξυδόνερο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν μια κούπα ξύδι μια κούπα νερό, μια κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό και μια ζάχαρη και ότι αρωματικά θέλουμε-ροζ πιπέρι, γλυκάνισο, μαραθόσπορο, κάρδαμο, φέτες λεμονιού, κεδρόσπορο ή ότι άλλο θέλουμε.
Μόλις το νερό πάρει βράσει είναι έτοιμο για να γεμίσουμε τα βάζα.
Γεμίζουμε μέχρι επάνω, βιδώνουμε καλά το καπάκι,τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Θα είναι έτοιμα μετά από μια εβδομάδα.

()Από την έκθεση eat it! που θα γίνει στις 8 Ιουνίου στην αίθουσα τέχνης Prisma στον Πειραιά.

2 σχόλια:

Nικος Γ. Μαστροπαυλος είπε...

Ωραία η συνταγή σας. Ταιριάζει άραγε με την κασιώτικη σιτάκα;

shirine nour είπε...

ονειρική η σιτάκα!!!!!
νομίζω οτι δεν έχω ξαναφάει ποτέ κάτι αντίστοιχο.