Πέμπτη 26 Μαΐου 2011
πίκλες
Πιπεριές τουρσί
Πλένουμε τις πιπεριές, αν είναι μεγάλες αφαιρούμε τους σπόρους και τις τοποθετούμε τη μια δίπλα στην άλλη σε ένα αποστειρωμένο βάζο.
Ετοιμάζουμε το ξυδόνερο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν μια κούπα ξύδι μια κούπα νερό, μια κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό και μια ζάχαρη και ότι αρωματικά θέλουμε-ροζ πιπέρι, γλυκάνισο, μαραθόσπορο, κάρδαμο, φέτες λεμονιού, κεδρόσπορο ή ότι άλλο θέλουμε.
Μόλις το νερό πάρει βράσει είναι έτοιμο για να γεμίσουμε τα βάζα.
Γεμίζουμε μέχρι επάνω, βιδώνουμε καλά το καπάκι,τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Θα είναι έτοιμα μετά από μια εβδομάδα.
()Από την έκθεση eat it! που θα γίνει στις 8 Ιουνίου στην αίθουσα τέχνης Prisma στον Πειραιά.
Ετικέτες
μίλτος παντελιάς,
πίκλες,
eat it,
miltos pantelias
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
2 σχόλια:
Ωραία η συνταγή σας. Ταιριάζει άραγε με την κασιώτικη σιτάκα;
ονειρική η σιτάκα!!!!!
νομίζω οτι δεν έχω ξαναφάει ποτέ κάτι αντίστοιχο.
Δημοσίευση σχολίου