Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Talismans
Το παλαιοπωλείο ΜΑΡΤΙΝΟΣ (Πινδάρου 24, Κολωνάκι) με χαρά παρουσιάζει την έκθεση της εικαστικής καλλιτέχνιδας Ειρήνης Γκόνου  με τίτλο Talismans

Τάλισμαν είναι ένα αντικείμενο που φέρει γραφές και σύμβολα και το οποίο μέσα από μια τελετουργική διαδικασία αποκτά μαγική-προστατευτική ιδιότητα και δράση. Η έκθεση Talismans είναι μια εικαστική αναζήτηση της ίδιας αυτής ιδιότητας και δράσης της γραφής και του αντικειμένου της, σε διάλογο με το πολιτισμικό ιδίωμα των νοτίων ακτών της Μεσογείου.

«Χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, όπως χειροποίητα χαρτιά, φυτική μελάνη, καλάμι και επιλεγμένο υλικό από τη συλλογή του παλαιοπωλείου- παλαιά βιβλία και υφάσματα, στοιχεία από παλιά κοσμήματα-, επιχειρώ να κατασκευάσω μία νέα μαγική γλώσσα μέσα από το αντικείμενο και μέσα από τη λέξη. Με τον ποιητικό λόγο να αντικαθιστά τους μαγικούς τύπους, κατασκευάζω την δική μου εκδοχή της μεταφυσικής προστασίας μέσω της Τέχνης».

Η λέξη τάλισμαν προέρχεται από την αραβική παραφθορά tilasm της ελληνικής λέξης τέλεσμα που σημαίνει τελετουργική πράξη.

Εγκαίνια: Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013, 7:00 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης έως Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013.Δεν υπάρχουν σχόλια: