Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

folia et plumae

Φτιαγμένα από χειροποίητο χαρτί φυτικής προέλευσης τύπου loκta και mulberry, βαμμένα με φυτικές χρωστικές ουσίες, όπως φλούδες και φύλλα ευκαλύπτου, φλούδες ροδιού, φύλλα καρυδιάς, ριζάρι, αλάδανο, κρόκο και σπάρτο, αλλά και με αφεψήματα από βότανα και λουλούδια, όπως τσάι, τσουκνίδα, ιβίσκο, χρυσάνθεμο ή κατιφέ, μας υπενθυμίζουν τις άπειρές δυνατότητες και την μοναδικότητα των χρωματικών συνδυασμών που μόνο η φύση μπορεί να δημιουργεί και να μας εφοδιάζει. Η μοναδικότητα αυτή περνώντας από το χρώμα στο σχήμα ανάγει ένα κίτρινο καμπυλόγραμμο φύλλο από γκίνγκο το δίλοβο, ένα σπαθωτό φύλλο καλαμιάς ή ένα φτερό αγριοπεριστέρας των βράχων σε « εκλεκτούς προσκεκλημένους » των συνθέσεών μου.


Μέσα από τη διαδικασία δημιουργίας των συνθέσεων “folia et plumaeεπισημαίνεται ο πρωταρχικός ρόλος του φυσικού κόσμου στην ισορροπία και την αρμονική σχέση μας με τον χώρο και τον χρόνο.

Στο Hμερολόγιο του 2015 “folia et plumae περιλαμβάνονται δεκατρία έργα,τα οποία έγιναν από την εικαστικό Ειρήνη Γκόνου, ειδικά για την έκδοση του Ομίλου ΕΛΛΗ ΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, τον Οκτώβριο 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: