Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

καλοκαιρινό εργαστήριο τέχνης


 Τα αυτοσχέδια φυσικά εργαλεία, τα ίχνη και η γραφή

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017
Πύργος Μπαζαίου-Νάξος


Ένα εργαστήριο που σκοπό έχει να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με την κατασκευή αυτοσχέδιων εργαλείων από φυσικά υλικά, την χρήση τους, καθώς και την εξερεύνηση, παρατήρηση, αξιοποίηση και ένταξη των αποτελεσμάτων τους.

Η κατασκευή αυτοσχέδιων εργαλείωνΗ φύση σε αυτό το εργαστήριο είναι ο μεγάλος προμηθευτής ενός απρόσμενου πλήθους φυσικών τμημάτων που μπορούν να γίνουν τα εργαλεία μας του σχεδίου και της γραφής. Μία βόλτα στον φυσικό χώρο θα μας εξοικειώσει με την συλλογή τους και στην συνέχεια στο εργαστήριο θα γίνει η κατασκευή τους.

Ίχνη – σχήματα - γράμματα

Το φυσικό εργαλείο -η μελάνη – ίχνος, σχήμα – γράμμα, λέξη – σύνθεση.
Παρατηρούμε τα ίχνη των αυτοσχέδιων εργαλείων με την φυσική μελάνη πάνω στο χαρτί.
Ψάχνουμε σχήματα.
Εξελίσσουμε τα ίχνη-σχήματα σε γράμματα και ολοκληρώνουμε σύνθεση με γράμματα, με μία ή περισσότερες λέξεις.

Τα ίχνη της συγκίνησης και της επικοινωνίας, η γραφή ως εικόνα και σύμβολο. 

Υπεύθυνη οργάνωσης και διεξαγωγής του εργαστηρίου: Ειρήνη Γκόνου, εικαστικός  με την πολύτιμη βοήθεια της εικαστικού Κλεοπάτρας Τσαλή.

Η Ειρήνη Γκόνου γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε γλυπτική στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts και στην École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs στο Παρίσι. Η γραφή ως εικόνα, σύμβολο και φυλαχτό είναι ο τόπος αναφοράς των πρόσφατων εικαστικών της αναζητήσεων στην Ανθρωπολογία της Τέχνης. Έχει πραγματοποιήσει τριάντα ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές συναντήσεις τέχνης, σεμινάρια και εργαστήρια σε Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, ΗΠΑ, Νορβηγία, Τουρκία Αίγυπτο και Κύπρο, όπου η καλλιτέχνης προβάλλει μέσα από το έργο της τις προστατευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες της γραφής. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και διδάσκει παράλληλα στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Μπενάκη τις “Γραφές της Μεσογείου”. http://irinigonou.gr/


Πρακτικές οδηγίες:
Ώρες: 11:00 – 13:00 και 14:00 – 17:00 (13:00 – 14:00 διάλειμμα-συζήτηση)
Υλικά: Το εργαστήριο παρέχει όλα τα απαραίτητα υλικά.

Δήλωση συμμετοχής:
Στο email: naxosculture@gmail.com  ή στο τηλ. 22850 31402.

Κόστος συμμετοχής: 50€

Info:
Πύργος Μπαζαίου, 12ο χλμ. Οδ. Χώρας Νάξου-Αγιασσού
Τηλ. 22850 31402

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: